Produk Baru

Keli KFA menawarkan:
1. Ikan keli segar yang siap disiang
2. Ikan keli salai dengan harga yang sangat berpatutan
3. Hidangan ikan keli siap dimasak untuk anda nikmati-minima tempahan diambil adalah untuk 30 pax.
Tempahan boleh diambil di tapak peliharaan dan penghantaran di luar kawasan Seremban boleh dibincangkan.

Tapak Peliharaan Ikan Keli KFA


May 25, 2009

Ikan Keli Masak Merah

Resepi dari : http://resepi.mesra.net/Masakan_Ikan/

Ikan Keli Masak Merah Kiriman: suziey Sumber: ibu tersayang

Bahan-Bahan:
5 ekor ikan keli 10 biji cili kering (kisar)
10 ulas bawang merah (mayang)
3 ulas bawang putih (mayang)
½ inci halia(mayang)
air asam jawa belacan
serbuk kunyit garam (secukup rasa)
gula (secukup rasa)
minyak untuk menumis

Cara:
ikan keli dibersihkan dan digaul bersama garam dan serbuk kunyit.panaskan minyak dan goreng ikan tersebut hingga masak. ketepikan. tumis bahan2 yang dimayang hingga separuh garing.kemudian dimasukkan cili kering yang telah dikisar.tumis hingga pecah minyak. kemudian masukkan air asam jawa, belacan,garam dan gula. akhirnya masukkan ikan dan gaul sebati.

Cadangan Hidangan:
sedap dimakan bersama nasi panas dan ulam timun.

Tambahan:
cubalah.....insyaallah sedaappppp

Ikan Keli Masak Lemak Cekur

Resepi dari: http://www.geocities.com/shahirul_fairuz/resepi.htm
Bahan :
2 ekor ikan keli (sederhana besar) - dipotong menjadi 2 bahagian
Asam jawa atau limau (utk menghilangkan lendir pada badan ikan keli)
Serbuk kunyit & garam
10 biji cili api (ikut suka)
3 biji bawang merah
1 biji bawang putih
Biji Cekur ikut suka, lagi byk lagi sedap rasanya.
4 helai daun limau purut
asam jawa, garam & serbuk perasa (ajinomoto la biasanya) secukupnya
1 mangkuk santan kelapa

Caranya :
1. Basuh ikan keli dengan limau atau asam jawa sampai hilang lendir.
2. Gaulkan ikan keli dgn kunyit & garam dan kemudian masukkan kedlm periuk yg berisi santan.
3. Cili api, bawang merah, putih & cekur diblend & dimasukkan sekali ke dlm periuk tadi.
4. Tambahkan garam, asam jawa & serbuk kunyit sekiranya perlu juga serbuk perasa.
5. Masukkan daun limau purut & masak di atas api sampai menggelegak la...

Note :
Pada sesiapa yg rajin sikit, Ikan keli tersebut di panggang dulu. Dan dimasukkan kedlm kuah sekiranya kuah dah menggelegak. Tak perlu dimasukkan awal2 nanti ikan tu hancur. Cara ni lagi menyelerakan.

Selamat mencuba.

May 9, 2009

Order Dari Shah Alam

Asalamualaikum wrt

Terima kasih kepada pelanggan kami yang berada di sekitar Shah Alam yang memesan melalui email, telefeon dan adik kami dan suaminya. Pihak kami meminta maaf kerana tidak dapat menghantar pada hari yang lain kecuali pada hari sabtu atau ahad sahaja. Insyaalah kami akan cuba memenuhi permintaan pelanggan-pelanggan kami di sana pada suatu hari pada hari-hari yang biasa.

IKAN KELI SEGAR DAN HIDUP

May 5, 2009

Promosi Ikan Keli!!


Usaha kami untuk memasarkan ikan keli keluaran kami tetap berterusan. Berikut adalah flyers terbaru yang dihasilkan oleh anak sulung kami. Semoga usaha ini akan lebih memberikan impak kepada jualan kami.