Produk Baru

Keli KFA menawarkan:
1. Ikan keli segar yang siap disiang
2. Ikan keli salai dengan harga yang sangat berpatutan
3. Hidangan ikan keli siap dimasak untuk anda nikmati-minima tempahan diambil adalah untuk 30 pax.
Tempahan boleh diambil di tapak peliharaan dan penghantaran di luar kawasan Seremban boleh dibincangkan.

Tapak Peliharaan Ikan Keli KFA


April 21, 2009

Resepi Ikan Keli Salai Masak Lemak Cili Padi Belimbing Buluh

Bahan-Bahan
1 kilo ikan keli (keli afrika atau sawah) di salai/di panggang.
1 biji kelapa atau santan segar RM2
30-50 ulas cili padi
10 ulas belimbing buluh
5 ulas bawang merah
2 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci kunyit
1 keping asam gelugur
2 helai daun kunyit (dimayang halus)
Garam secukup rasa
Cara Masakan
Kisar cili padi, bawang dan kunyit dengan air yang minima. Boleh juga ditumbuk menggunakan lesung batu.
Panaskan 2 sudu minyak masak dan tumis bahan kisar sehingga naik bau. Masukkan sebahagian santan dan kacau rata.
Masukkan ikan keli yang sudah dipanggang beserta belimbing buluh.
Kemudian masukkan baki santan dan kacau. Masukkan daun kunyit dan asam gelugur.
Masukkan garam.
Tutupkan api setelah mendidih dengan sempurna.
Bolehlah dihidang dengan nasi panas.

No comments:

Post a Comment